O PROJEKTU

Uz digitalizaciju obrazovanja kroz uvođenje sustava poput e-dnevnika i Omege/Merlina, javila se široka dostupnost informacijske tehnologije kao nastavnog pomagala. Ideja ovog projekta je iskoristiti tu informacijsku tehnlogiju kako bi se učenike zainteresiralo za manje popularne predmete te olakšalo njihovo učenje.

Povijest je nerijetko smatrana "dosadnim" predmetom te je učenje povijesti bez karte često teško i ne efikasno. Ova iteraktivna karta zamišljena je kao jednostavni sustav za pomoč pri učenju koji bi omogučio lakše pamčenje i razumijevanje informacija kroz njihovu vizualizaciju na karti. Također, interaktivna komponenta karte zamišljena je kako bi zaokupila pažnju korisnika. Tema karte je Domovinski rat, a izabrani su samo najvažniji događaji iz ovog razdoblja hrvatske povijesti ikako bi se zadržala jednostavnost karte te izbjeglo preopterečenje korisnika suvišnim informacijama. Tako je za početak rata uzet "Krvavi Uskrs" 1991. godine, a za završetak vojno-redarstvena operacija "Oluja".

Projekt je još u svojoj testnoj fazi, s toga se radi zbilja pojednostavljenom prikazu događaja, no u budućim fazama postoji mogućnost fluidnijeg i detaljnijeg prikaza događaja poput opsežnijih vojnih operacija gdje bi animirani prikaz bio puno reprezentativniji i precizniji od oznake u mjestu-cilju ratnih djelovanja.